Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwny stuk z tyłu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1
Junior111

Junior111

    Entuzjasta

  • Użytkownicy
  • 563 postów
  • Samochód:Mazda Rx8

Witam
Szukam pomysłów co sprawdzić w zawieszeniu z tyłu. Objawem jest dziwne stukanie jak metal o metal, raz jest raz nie, najczesciej słychać przy bardzo wolnej jeździe. Na szarpakach nic nie wyszło, żadnego najmniejszego stuknięcia. Gumy od stabilizatora wymienione na poliuretan, myślę jeszcze o łącznikach ale żeby one dawały dźwięk tak metaliczny, Może ktoś miał coś takiego kiedyś i ma pomysł do czego zaglądnąć?



#2
stanus

stanus

    Amator

  • Użytkownicy
  • 71 postów
  • Samochód:rx-8

spróbuj poruszać zaciskiem hamulcowym



#3
Junior111

Junior111

    Entuzjasta

  • Użytkownicy
  • 563 postów
  • Samochód:Mazda Rx8
Sciagalem go i zakladalem od nowa, c tam mogloby stukac?

#4
miirage

miirage

    Entuzjasta

  • Użytkownicy
  • 571 postów
  • SkądGdynia
  • Samochód:RX8 HP 2005 USA :)

Dokładnie zaciski dzwonią, mam to samo :)



#5
stanus

stanus

    Amator

  • Użytkownicy
  • 71 postów
  • Samochód:rx-8

też miałem podobny problem na lewym przodzie, samochód wyszarpany wszystko cacy ładniusio  a dalej na małych wybojach przy mniejszej prędkości były metaliczne stuki, u mnie zacisk miał luz z powodu braku gumki na jednej z tulei prowadzących, może i u ciebie coś takiego jest, jeśli ręką jesteś w stanie poruszać zaciskiem tak żeby wydał dźwięk to to.

zacisk o klocuszki



#6
miirage

miirage

    Entuzjasta

  • Użytkownicy
  • 571 postów
  • SkądGdynia
  • Samochód:RX8 HP 2005 USA :)

Zrób test. Jedz po dziurach i delikatnie zaciągnij ręczny, jak brzęk ucichnie to znaczy że zaciski. Mi dzwonią tuleje. Ponoć nałożenie na maksa smaru pomaga. Czasem mogą też dzwonić klocki bo wystarczy żeby było o 1mm węższe i już dzwoni



#7
Junior111

Junior111

    Entuzjasta

  • Użytkownicy
  • 563 postów
  • Samochód:Mazda Rx8

Chyba znalazłem winowajcę. NIe są to zaciski, a łacznik od staba z tyłu jest tak jakby nie dokręcony. Widocznie przy składaniu od łożyska nie dokręciłem go dokładnie. Jak mi sięuda to go dokręce, jak nie zamówię nowy :D






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Seo katalog stron darmowy