Witajcie,
Widzę ze jestem kolejną osobą która będzie konwertować Rx8 na elektryka.
Od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad budową auta elektryczno do tej pory budowałem wyłącznie motocykle.
Z pośród wielu aut typ padł na Mazdę i im bardziej zagłębiam się w jej konstrukcje tym bardziej mi się podoba, co prawda ma na mała ładowność bo masa auta wzrośnie i na pewno trzeba będzie utwardzić zawieszenie.
Mechaniczną część projektu rozpocznę dopiero na wiosnę, teraz trochę zimno, ale to dobra pora żeby rozpocząć pracę nad napędem, połączenie skrzyni z silnikiem.
W projekcie zastosuje silnik od nissana leafa, to dość ciężki silnik ale za to ma spory zapas mocy właśnie trwają pracę nad falownikiem, i projektem sterowania z magistrali CANBUS, sekcja zwłok PCMa . Chciałbym to tak zrobić aby działały wszystkie funkcje pojazdu: wspomaganie, kontrola trakcji DSC/ASR. Chciałbym aby auto funkcjonowało tak jak by się nic nie zmieniło.
Będę potrzebował waszej pomocy, moje Rx8 to automat co ma dla mnie taki plus ze ma selektor.
Automat oczyszczacie jest do wymiany na manualna ale będzie ona prawdopodobnie na jednym biegu 2 lub trzecim.
Tu będę potrzebował waszej pomocy przy doborze napędu skrzynia + most, generalnie leaf ma przełożenie ok 8:1 i mniej więcej takie chciałbym mieć u siebie, zastanawiam się jeszcze nad modyfikacją skrzyni w taki sposób aby mieć do dyspozycji dwa biegi przykładowo sumaryczne 9:1 i 7:1 przełączane za pomocą siłownika elektromagnetycznego, silnik ze skrzynią połączony na sztywno bez sprzęgła więc synchronizacje zrobił bym elektronicznie.
I tu pytanie czy taka modyfikacja skrzyni jest możliwa, czy sobie darować ?
Pytam bo nigdy nie rozbierałem skrzyni w osobówce, trzeba by to zrobią na jednym wodziku