Cześć.
Jestem dość świeżym i młodym kierowcą no i jak w temacie przymierzam się do zakupu mojego pierwszego wankla, a konkretniej mówiąc rx ósemki. Nie śledziłem rynku w poprzednich latach przez co narodziło się kilka pytań, za których wyjaśnienie byłbym bardzo wdzięczny Po pierwsze jaka jest aktualnie średnia cena za dobrze utrzymaną solidną sztukę ósemki? Zdaję sobie sprawę, że słowa "dobrze utrzymana" są tutaj kluczem i coraz mniej jest takich egzemplarzy, ale jeśli ktoś z was miałby takową i chciał ją sprzedawać to ile by za nią wołał? Przeglądając ogłoszenia natknąłem się na to https://www.otomoto....a-ID6Ejw9q.html. Zastanawiam się czy pomijając wszystkie części customowe 44 klocki to fair cena. Dodakotowo mechanik ze mnie żaden, przeczytałem faq i będę wiedział na co w szczególności zwracać uwagę, ale wciąż boję się, że najważniejszej rzeczy nie będę w stanie samemu dobrze sprawdzić czyli kompresji. No a pozostałe pytania to między innymi: czy ciężko będzie mi się przerzucić z typowego miastowego fwd i na co przy tym modelu zwracać szczególną uwagę poza olejem i jego temperaturą, aby silnikowi było jak najlepiej. Z góry dzięki za pomoc