Guma, tuleja wahacz przedni dolny
Napisano 05 marzec 2023 - 14:35

Oczywiście że się da.
Podejrzewam że montaż wadliwy. Pewnie zawieszenie było skręcone w stanie bez obciążenia w sensie na podniesionym aucie.
No właśnie i tu mam dylemat auto było robione na podnośniku kolumnowym ALE podczas skrecania śruby była zwrotnica podlewarowana tak żeby się amortyzator ugiął i wtedy skrecana do końca. Bo jak się próbowało opuścić auto na kolach na dol to nie bylo jak dojsc do śruby zeby ją skręcić. a kanału brak.
Pytanie gzie można taką tuleje dostać? bo nie mogę znaleźć w internecie.
Załączone pliki
Użytkownik ZeroOne edytował ten post 05 marzec 2023 - 14:42
Napisano 05 marzec 2023 - 15:02

Pewnie gdzieś do salonu trzeba by przedzwonić. Ewentualnie po hurtowniach podzwonić od poniedziałku, na pewno gdzieś się znajdzie. Ja dwie tylne to w Warszawie w salonie zamawiałem. Trzy dni i były.
Numer oryginalny tulei F151-34-470 pozycja 34-470
Na allegro jakieś zamienniki są.
Załączone pliki
Użytkownik GMAgrzesiek edytował ten post 05 marzec 2023 - 15:07
Napisano 05 marzec 2023 - 15:13

Pewnie gdzieś do salonu trzeba by przedzwonić. Ewentualnie po hurtowniach podzwonić od poniedziałku, na pewno gdzieś się znajdzie. Ja dwie tylne to w Warszawie w salonie zamawiałem. Trzy dni i były.
Numer oryginalny tulei F151-34-470 pozycja 34-470
Na allegro jakieś zamienniki są.
Znalazłem coś takiego https://www.fox.rzes...4,249047,264440
Ale ta część u mnie jest chyba cała , z tego co widzę to brakuje tam takiego pierścienia gumowego takiego co na zdjęciu co wysłąłeś ma numer 34-471B
Napisano 05 marzec 2023 - 21:42

F151-34-471 nr oryginału.
To element oddzielny. Fizycznie nie związany z tuleją.
Ten pierścień gumowy montuje się po wciśnięciu na prasie tulei, a przed montażem wahacza w ramie pojazdu.
No właśnie tego nie rozumiem, jak się kupuje wahacz to ten element jest jakby już osadzony w wahaczu a nie w ramie pojazdu jak widać na zdjęciu. więc myślałem że to się jakoś wciska na tuleje
Bo jak widać na zdjeciach z mojego powyższego posta ten element zniknął z mojego wahacza po przejeażdzce
Załączone pliki
Użytkownik ZeroOne edytował ten post 05 marzec 2023 - 21:43
Napisano 06 marzec 2023 - 07:48

Napisano 06 marzec 2023 - 15:35

Ten pierścień się zakłada bardzo lekko. Wciska sie go ręką wiec mógł wypaść podczas montażu. Raczej nie możliwe żeby wyleciał z auta po montażu wahacza, bardziej podczas lub w czasie transportu wahacza.
Osobiście go montowałem i pierśnień tam był i trzymał się wahacza. na nasepny dzień wahacz wyglądał jak na zdjęciu czyli bez pierścieniai guma wygląda jakby popękała
Napisano 06 marzec 2023 - 17:37

Ok. No nic. Trzeba kupić i zamontować.
Akurat ten pierścień to był dostępny z oryginału gdzieś w internecie jak patrzyłem.
Ok, teraz spojrzałęm na zdjęcia i faktycznie na jednym wahaczu nowym ten pierścień miałem a na drugim nie, musiałem chyba ślepy być. Ale to znaczy że sprzedawca sprzedał mi nie pełny wahacz jeden bo na drugim ten oring jest.
Już pierścień znalazłem kosztuje niecałe 40zł w orignale.
Dzięki za pomoc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych